msa

Strašna tragedija koja je dovela do stvaranja MSA, vodećeg svjetskog lidera u zaštiti radnika i inovativnosti proizvoda za sigurnost, dogodila se ujutro 26. ožujka 1912. Eksplodirao je rudnik u Zapadnoj Virginiji. Od eksplozije metana više od 80 rudara izgubilo je živote. Iz ove tragedije, minski inženjer John T. Ryan Sr. imao je epifaniju: “Ako bih mogao provesti svoj život radeći kako bih smanjio vjerojatnost pojave takvih užasnih katastrofa, osjetit ću na kraju da je moj život bio proveden dobro. “

Ryan je regrutirao kolegu Georgea H. Deikea kako bi pomogao u ostvarivanju svoje vizije za novu tvrtku. Prepoznajući kritičnu važnost pouzdane i sigurne rudarske opreme, otišli su ravno kod jednog od najvećih mislioca zemlje: Thomasa Edisona. Sjajni izumitelj pomogao je Ryanu i Deiku stvoriti električnu svjetiljku koja je tijekom idućih 25 godina smanjila eksploziju mina za zapanjujućih 75 posto. Od svih njegovih izuma, taj je najviše doprinio čovječanstvu.
U desetljećima koja su došla i prošla, MSA je i dalje vodio brigu za sigurnost na radu. Od prijenosnih detektora metana, do korištenja novih tehnologija za proizvodnju najsuvremenijih balističkih kaciga te sustava za otkrivanje plina i plamena.
Nikada ne zaboravivši od kuda su došli, ili zašto su ovdje, naziv Safety company nose iz vrlo važnog razloga: cilj im je svaki dan pružiti korinsicima pouzdane, visoko kvalitetne proizvode, instrumente i usluge kako bi se osigurao siguran povratak kući svakom radniku na kraju radnog dana.

Od 1914. do danas, MSA Safety Incorporated je globalni lider u razvoju, proizvodnji i opskrbi osobne zaštitne opreme. Mnogi MSA proizvodi integriraju kombinaciju elektronike, mehaničkih sustava i naprednih materijala kako bi zaštitili korisnike od opasnosti. Sveobuhvatne linije proizvoda koriste radnici diljem svijeta na širokom spektru industrija, uključujući naftnu, plin i petrokemijsku, vatrogasce, građevinarstvo, rudarstvo i vojsku. Glavni MSA proizvodi su: samostalni aparati za disanje, sustavi za detekciju plina i plamena, prijenosni instrumenti za otkrivanje plina, industrijski proizvodi za zaštitu glave, kacige za spašavanje i vatrogastvo te uređaje za zaštitu od pada.

Katalozi za preuzimanje