ZAŠTITA za rad na visini

Vrlo specifična vrsta osobne zaštitne opreme je osobna zaštitna oprema za rad protiv pada.
Artikli, osim što su sukladni sa najvišim tehnološkim dostignućima, iznimno su lagani za instalaciju i korištenje, opremljeni su sa indikatorima pada što omogućuje izuzetnu sigurnost.

Osim zaokružene opreme za sve radne operacije, najviše klase sigurnosti,  nudimo i procjenu radnih mjesta sa specifikacijom nužne, optimalne opreme. Također, uz opremu nudimo i trening gdje se radnici obučavaju za najjednostavnije i najbrže rukovanje opremom i uređajima. Osim treninga u mogućnosti smo sami napraviti periodičke preglede ili obučiti korisnike da isti odrađuju sami.  Vijek korištenja opreme je, uz adekvatno korištenje i održavanje,10 godina.
Osobna zaštitna oprema za rad na visini ima zadaću sprečavanja pada ili pravovremenog zaustavljanja pada. Oprema se sastoji od sklopa elemenata koji čine sustav osobne zaštitne opreme pri čemu je potrebno poznavanje elemenata sustava i njihovih tehnika rada.
Podjela sustava osobne zaštitne opreme prema tehnici rada s opremom:
– Ograničavanje pristupa
– Radno pozicioniranje
– Zaustavljanje pada
Pored ispravnog načina sidrenja poveznog užeta bitno je odabrati i uskladiti:
– uže
– usporivač pada,
– spojne elemente,
– svojstva materijala zaštitnog pojasa.
Svi parametri moraju biti dimenzionirani i usklađeni kako bi svaka komponenta u sustavu mogla ispuniti svoju zadaću i osigurati sigurnost radnika primjereno njegovoj visini i težini pri mogućem padu.
Artikli koji su sadržani u opremi za rad na visi su:
1. Pojasevi
2. Užad
3. Usporivači pada (apsorberi energije)
4. Naprave za spuštanje
5. Spojni elementi (konektori)
6. Uređaji za zaustavljanje pada sa uvlačnim sustavom
7. Elementi sidrišta
8. Klizni vertikalni i horizontalni sustavi za sprečavanje pada

Norme -
zaštita za rad na visini

Ne koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje značajki društvenih medija i analizu našeg prometa.
Prihvati