ZAŠTITA glave

Osobnu zaštitnu opremu za zaštitu glave čine: kacige, naočale, viziri, štitnici sluha, te zaštita dišnih organa.

Kacige
Najprodavanije, V-gard 200 i 500  kacige, izrađene od ABS-a, osim osnovnom normom EN 397, odlikuju se dugim vijekom trajanja ali i zaštitu od bočnih udaraca. Najnoviji unutarnji ovjes omogućuje prilagodbu raznim oblicima glave- osim obujma od 52 do 64 cm, ali i podešavanje dubine nuđenja kacige u tri stupnja. Kotačić koji omogućuje lagano zatezanje omogućuje sigurno nošenje kacige bez vezica u više od 75% radnih uvjeta. Dodatne vezice, reflektirajuće trake, znojnice i  štitnici vrata dio su široke palete proizvoda.
Osim spomenutih, u prodajnom programu imamo i kacige drugih proizvođača za upotrebu u raznim industrijama i rizicima (atex okruženje, električarske kacige, kacige za visoke temperature i sl.)

Naočale i viziri
Zaštita očiju dobiva sve više na važnosti te se iz godine u godinu širi spektar zaštitnih naočala i vizira. Različiti stupnjevi  zaštite proizlaze od kvalitete leća kao i nanosa na istima. Osim prozirnih leća i vizira otpornih na UV zrake, ogrebotine i zamagljenja u asortimanu imamo i zatamnjene ali i one za specijalne radove kod zavarivanja, laserskih zraka i dr. Od velike je važnosti odabrati pravilnu zaštitu očiju koja je kompatibilna sa ostalom osobnom zaštitnom opremom- kacigi, maskom za disanje i sl.

Zaštita sluha
Štitnici sluha i čepići smanjuju buku prema razini buke prema kojoj su certificirani. Razni  materijali omogućuju komforno nošenje istih obzirom da ih je vrlo preporučljivo  upotrebljavati i kada je kontinuirana razina izloženosti buci iznad 75 dB. Nepridržavanje preporuka izaziva razna psihička oboljenja, migrene, i sl. Obavezna je zaštita sluha ukoliko je kontinuirana izloženost buci iznad 85 dB.

Zaštita dišnih organa
Zaštita dišnih organa dijeli se na dvije osnovne grupe- zaštita na bazi filtracije i izolacije.
Osobna zaštitna oprema koja vrši pročišćavanje okolnog zraka uz pomoć filtera je zaštita na bazi filtracije a upotrebljava se u radnom okruženju gdje je koncentracija onečišćenja u zraku manja od 1% vol (1,5% za slučaj ugljičnog monoksida) te istodobna koncentracija kisika viša od 17% vol. Također nužno je da vrsta onečišćenja bude pouzdano utvrđena te da postoji odgovarajući filter za onečišćenje. Tu grupu čine: maska za cijelo lice, polumaska, filtarske polamaše, sklop usnika i odgovarajući filteri. Osobna zaštitna sredstva na bazi izolacije upotrebljavaju se kada je koncentracija kisika u zraku manja od 17% vol, ako je nepoznata koncentracija kisika, ukoliko je koncentracija onečišćenja nespoznata ili viša od one koje mogu očistiti filteri te ukoliko odgovarajući filter za onečišćenje ne postoji.
To su: cijevni uređaji, aparati sa otvorenim sustavom cirkulacije, aparati sa zatvorenim cirkularnim sustavom te maske za disanje kod samospašavanja. 

Norme - zaštita glave

Ne koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje značajki društvenih medija i analizu našeg prometa.
Prihvati